‘’Hier ben ik kapot van’’, twittert Leefbaar-raadslid Dries Mosch vanaf zijn vakantieverblijf in Spanje naar aanleiding van het plotseling overlijden van raadslid Gerda van Eeuwijk van D66. Woorden van gelijke strekking verzamelden zich aan het einde van de maandagmiddag op Twitter en Facebook toen het bericht van de dood van de Rotterdamse politica langzaam maar zeker tot iedereen doordrong. “Niet te vatten’’, schreef VVD-Tweede Kamerlid Antoinette Laan, die bijna vier jaar lang naast Gerda van Eeuwijk in de raadszaal had gezeten.

‘’Ze was in heel Rotterdam bekend als een markante en geliefde persoonlijkheid’’, luidt de aanhef van de necrologie van de top van D’66 op haar site en Facebookpagina. ‘’Haar tomeloze inzet in de stad en vooral voor de Rotterdamse bewoners en ondernemers kenmerkte haar lidmaatschap van de Rotterdamse raad, waar ze in 2014 met voorkeursstemmen in was gekozen. Als voorzitter van de raadscommissie Economie, Haven, Mobiliteit en Duurzaamheid wist zij partijen van links tot rechts te verbinden. In haar raadswerk maakte ze zich hard voor zeer uiteenlopende dossiers, van vervoer over water tot vrouwenvoetbal, waar ze zonder uitzondering ook persoonlijk zeer betrokken bij was. Als Gerda zich ergens in vastbeet, liet ze ook niet meer los’’, aldus de top van D66 op haar website. ‘’Het was onmogelijk om Gerda niet te kennen. Van buurtborrels tot lustrumgala’s, soms wel vier op één dag, ze kwam overal. Op haar kenmerkende manier wist ze het altijd voor elkaar te krijgen werkelijk alle aanwezigen te spreken.’’

Het werk van Gerda van Eeuwijk, ridder in de Orde van Oranje Nassau, kenmerkte zich door een ongeëvenaarde inzet binnen en buiten Rotterdam. Ze was onder meer lid van het algemeen bestuur van VNO-NCW en zowel voorzitter van de Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers als voorzitter Landelijke Netwerk Vrouwen in de Sport.
Een beknopt overzicht van haar nevenactiviteiten: Voorzitter Coöperatie Van Vrouwelijke Ondernemers u.a, algemeen bestuurslid VNO-NCW, Raad van Advies Museum ‘40 – ‘45 Rotterdam, regioconsulent KNHS Rivierengebied, tevens jurylid en federatievertegenwoordiger, voorzitter Bestuur Beheersstichting Exploitatie en Accommodaties, voorzitter “Rodichem” te Brakel (paardensportvereniging), bestuurslid en secretaris Stichting FAS (Fonds Arbeidsaangelegenheden in de Sport),  voorzitter Landelijke Netwerk Vrouwen in de Sport en vice-voorzitter RYLA (Rotarian Young Leadership Award) en lidmaatschap van serviceclub.

 

Print Friendly, PDF & Email