Opsporing verzocht heeft vanavond uitgebreid aandacht besteed aan de laffe overval op een 73-jarige vrouw in de Coolsestraat in Rotterdam, die uitgevoerd werd door twee jongemannen.

Ze hadden haar op zondagmiddag 29 april naar alle waarschijnlijk achtervolgd toen ze in de buurt sigaretten was gaan kopen. Toen ze de deur van haar portierwoning opende schoot ook meteen één van de daders naar binnen. Omdat hij vervolgens met grote stappen de treden van het trappenhuis opstormde vermoedde de vrouw aanvankelijk dat hij bij buren moest zijn. Ze kwam hem vlak bij haar eigen deur ook nog een keer tegen toen hij ogenschijnlijk rechtsomkeert maakte. Hij riep toen: ”Ze zijn niet thuis.” Daarmee liet de jongeman voorkomen dat hij één verdieping hoger vergeefs had aangebeld.

Toen de vrouw veilig binnen was en ook nog even op haar voorbalkon had gekeken of de jongeman inmiddels het portiek had verlaten, maakte ze de fout om open te doen toen er een paare minuten later werd aangebeld. Op dat moment stormden twee jongens naar binnen. De vrouw werd geslagen en op brute wijze van haar sierraden (gouden schakelarmbanden) beroofd.

De politie is nog steeds op zoek naar de daders en roept getuigen op die mogelijkerwijs op die zondag in de buurt van de Coolsestraat, 1e Middellandstraat, Zuidewindplein en de Palmdwarsstraat iets verdachts hebben gezien. Het zijn de straten waarin de 73-jarige vrouw met haar sigaretten naar huis wandelde. Ze was die middag alleen thuis. Haar zoon was naar Feyenoord.

De man die gelijk met haar de portiek naar binnen liep was donker getint en wordt rond de 20 jaar oud geschat. Hij heeft kort, donker haar en heeft een mager postuur. Hij is ongeveer 1.70m lang. Zij handlanger is mogelijk iets langer en steviger gebouwd.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter