Op enkele kilometers van Seve, achter het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam, komt een nieuwe een 27-holes golfbaan. Golfpark Rotterdam krijgt, na jarenlange voorbereiding, nu echt vorm. In mei 2004 won John Scholte de openbare inschrijving. Dit jaar is de aanleg begonnen. Saillant detail is dat Scholte de initiatiefnemer is geweest van het oefenbaantje dat vroeger de naam GCR droeg en dat na het faillissement van GMG in handen is gekomen van de Rotterdamse horecatycoon Robin Bravenboer. Hij bedacht de naam Seve.

John Scholte had na 2004 z’n handen vol aan allerlei randvoorwaarden. Zoals een ‘nazorgsysteem’ dat ervoor moet zorgen dat de bodem – voorheen de grondstort – geen gezondheidsrisico kan opleveren. Er moest een ontwerp komen en, niet onbelangrijk, een erfpachtcontract voor lange duur.

”Het wordt een golfbaan met 27 holes en een grote driving range (oefenterrein-red.)”, aldus Scholte. ”De driving range krijgt honderd afslagplaatsen over twee verdiepingen. Omdat het zo’n enorm terrein van 68 hectare is, zijn er erg veel mogelijkheden. Zo’n vierhonderd parkeerplaatsen staan al ingetekend en ik denk nog na over andere extra’s zoals een hotel en kantoorunits. De aanleg is volop bezig en ik hoop dat we in de zomer van 2020 de poort kunnen openen.”

 

Print Friendly, PDF & Email