De Graafschap heeft een aantal clubcards geblokkeerd omdat fans van de promovendus op Marktplaats wedstrijdkaarten doorverkochten aan supporters van Feyenoord.

De Graafschap wil niet hebben dat er fans van Feyenoord verspreid over De Vijverberg zitten als de Rotterdamse club volgende week langskomt in Doetinchem voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.
“We letten er altijd op dat kaarten niet worden doorverkocht, maar voor de wedstrijd tegen Feyenoord zijn we nog alerter”, zegt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap tegen de Gelderlander. “We hebben ook al een aantal mensen in de kraag gevat. Elke dag wordt Marktplaats door ons gecontroleerd en zij geven ons ook een signaal als er weer kaarten worden aangeboden. Dan worden die meldingen verwijderd.

“Mochten fans alsnog betrapt worden, dan kunnen zij in de problemen komen. De clubcards worden geblokkeerd en niet meer teruggegeven. “We hebben al een seizoenkaart in beslag genomen”, zegt Ostendorp. “Ik snap dat het niet altijd moedwillig gebeurt. Sommige supporters zijn volgende week zondag vanwege de vakantie afwezig en proberen daarom hun kaart door te verkopen. Maar het mag niet en wij willen het ook niet. Onze toeschouwers moeten zich veilig voelen.”

Print Friendly, PDF & Email