De belangstelling van Rotterdammers om dit jaar gratis een klassiek concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) bij te wonen is groot. ”Je bent altijd bang dat het tegen kan vallen als je zoiets organiseert, maar die angst blijkt ongegrond. We zijn overdonderd door de enorme belangstelling”, zegt een woordvoerder van het orkest.

Dit jaar bestaat het RPhO honderd jaar. Om het eeuwfeest met Rotterdammers uit de hele stad te vieren zijn in het jubileumjaar bij elk concert in De Doelen honderd bewoners van steeds een andere wijk welkom. De wijkbewoners kunnen zich inschrijven waarna loting bepaalt wie de gelukkigen zijn.

Vrijdag is het eerste concert waarvoor bewoners van de wijk Nesselande zich konden opgeven. Onder leiding van dirigent Lahav Shani worden onder meer het eerste pianoconcert van Tsjaikovski en walsen en polka’s van Strauss jr. uitgevoerd. Zondag is de tweede uitvoering van dit nieuwjaarsconcert waarbij honderd bewoners van Katendrecht en de Afrikaanderwijk aanwezig zijn.

Tot en met december komen alle Rotterdamse wijken aan de beurt en worden steeds honderd stoelen vrijgehouden voor de wijkbewoners.

Bron: ANP

Print Friendly, PDF & Email