In aangepaste verhuiswagens verhuizen de patiënten van de Daniel den Hoedkliniek komende vrijdag naar de centrumlocatie van het Erasmus MC. Een minutieus voorbereide operatie, die ’s morgens om 08.00 uur begint. Het wordt vervoer bij colonne met politie en ambulance. Per keer kunnen er drie patiënten mee in de aangepaste verhuiswagen en rijdt er iemand mee met de ambulance.

Om de verhuizing voor de patiënten zo comfortabel mogelijk te maken, zonder het schokken van de auto’s, is de route van de Daniel den Hoedkliniek aan de Groene Hilledijk naar het Erasmus MC één groene golf. Ook de kruispunten worden afgezet. Tussen iedere colonne zit ongeveer tien minuten. Rond 17.00 uur moeten alle patiënten verhuisd zijn.

Ook in de verhuiswagen zijn aanpassingen gedaan. Zo is niet alleen medisch personeel en stroom aanwezig, maar staat op het dak van de wagen ook een camera. Zo kunnen de patiënten én het personeel binnenin precies volgen waar ze op dat moment rijden. Anderhalve maand terug is er een proefverhuizing gemaakt. De route is: Groene Hilledijk, Vinkenbaan, Vaanweg, Strevelsweg, Pleinweg, Doklaan, Maastunnel, ’s-Gravendijkwal, Rochussenstraat, Erasmus MC.

 

Print Friendly, PDF & Email