GroenLinks is een groot voorstander van een gecentraliseerd vuurwerk tijdens de Jaarwisseling en ook van een definitief einde aan het ongecontroleerde gekkenwerk op rare tijdstippen. Ook vannacht eiste dit spektakel weer vele slachtoffers en ook de dierenwereld heeft ervan op z’n kop gestaan.

‘’Ik vind het onterecht dat GroenLinks hierop wordt aangevallen’’, zegt stadswacht Sjors van Maurik van Dagblad010. ‘’Rechts Nederland brengt het al gezeur. Alsof er wéér een traditie naar de knoppen gaat. Maar er bestaat ook een GroenRechts. Alleen niet in partijvorm. En GroenRechts heeft niks met die gekke Sylvana Simons waarmee GroenLinks zich wel mee associeert. Daar zit het verschil. Maar tegen wildwestvuurwerk is iedere weldenkende ouder, iedere dierenvriend en iedere GroenLinkser en GroenRechtser. Kappen ermee. Aan banden.’’

De gespecifieerde landelijke cijfers van slachtoffers zijn nog niet bekend, maar zullen – zo lang er nog geen paal en perk gesteld is en er stedelijk hier en daar slechts enkele vuurwerkvrije zones werden aangewezen – om die reden niet veel afwijken van die van vorig jaar. Toen waren er 473 slachtoffers (waarvan 70% mannen) op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis terecht gekomen. Twaalf procent moest worden opgenomen, achttien procent doorverwezen naar een oogarts.

Om zo snel mogelijk van de littekens op straat af te zijn en óók om nog meer weer eens een statement te maken was GroenLinks vanmorgen al vroeg in de weer om te cleanen. Met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen geen slechte beurt, want zover bekend was GroenLinks de enige politieke partij die de handen liet wapperen. Op de foto ziet u hoe actief de twee raadsleden Judith Bokhove en haar compaan Arno Bonte (links) zijn in een van de straten van Rotterdam-West.

De info waarom Rotterdam-West werd uitgekozen was niet te achterhalen. Waarschijnlijk dicht bij het nieuwe en tijdelijke campagnehuis aan de Westersingel.

Print Friendly, PDF & Email