De VVD wil bouwen, bouwen en bouwen, maar heeft de eerste hindernis al te pakken: coalitiepartner GroenLinks wil niet heien met dieselblokken.

Bij het nieuwbouwproject Little C aan G.J. de Jonghweg – tussen het Erasmus MC en de Coolhaven – gebeurt dat wel. GroenLinks is daarover opmerkzaam gemaakt door één bewoner en trekt nu aan de bel.

‘’Bij het heien wordt voornamelijk gebruikgemaakt van hei-installaties in combinatie met dieselblokken. Dergelijke dieselblokken zorgen voor een gigantische uitstoot van roet en fijnstof. Ze zorgen voor meer luchtvervuiling terwijl de luchtkwaliteit in Rotterdam toch al zeer vervuild is’’, schrijft Astrid Kockelkoren aan het nieuwe stadsbestuur, met de daaraan toevoegde waarschuwing: enorme risico’s voor de gezondheid voor zowel het bouwend personeel als bewoners in de omgeving.

GroenLinks is van mening dat het gebruik van dieselblokken niet meer van deze tijd is. ‘’Schone lucht is essentieel voor iedere inwoner van onze stad en we moeten vervuiling op grote en op kleine schaal voorkomen en bestrijden’’, aldus Kockelkoren, die op het drukke kruispunt het ongewenste effect op de luchtkwaliteit beëindigd wil zien.

De GroenLinks-fractie in Rotterdam met Astrid Kockelkoren op rij twee.

 

Print Friendly, PDF & Email