Halil schiet Sparta naast Standard Luik (1-1)

4 July 2018, 21:42 uur

In een besloten oefenwedstrijd op de Wageningse Berg tegen Standard Luik kwam Sparta een gelijkspel (1-1) overeen met de Belgen, die al langer aan de voorbereiding van het seizoen bezig zijn. Het kwam amper tot uiting. De eerste kansen waren zelfs voor Ragnar Ache, maar de spits zag enkele van zijn schoten geblokt. Na een half uur kreeg hij nog een mogelijkheid om het van buiten het strafschopgebied aan te leggen, maar de doelman bracht redding.

Duje Cop kreeg vervolgens als eerste namens de Belgen een scoringkans, maar doelman Roy Kortsmit redde. Vlak voor rust zou de doelman voorkwam hij een treffer van Moussa Djenepo, waarna Christian Luyindama nog tegen de paal kopte. Aan de overkant schoot Abdou Harroui nog rakelings over.

Een kwartier na rust, nadat Henk Fraser al zijn veldspelers vervangen had, opende Renaud Emond de score (0-1). Verdediger Bradley Martis haalde vervolgens van grote afstand hard uit, zijn schot leek via de onderkant van de lat binnen te vallen, maar werd door de scheidsrechter niet als treffer beoordeeld. Halil Dervisoglu zorgde tien minuten voor tijd wel voor de verdiende gelijkmaker, nadat hij na een fraaie actie doeltreffend afrondde (1-1). Een afstandsschot van Ayoub Boukhari bezorgde Sparta nog bijna de zege, maar hij zag zijn poging met moeite gestopt.

Opstelling Sparta: Kortsmit, Saksela (46. Holst), Wuytens (58. Lorenzo Fonseca), Alberto (46. Vriends), Drenthe (58. Martis); Dougall (58. Sanches), Spierings (58. Boukhari), Harroui (58. Verhaar); Duplan (58. Alhaft), Ache (58. Dervisoglu) en Rayhi (46. Wijnaldum).