Iedere dag sterven er acht mensen aan alvleesklierkanker in Nederland. Vaak binnen een jaar. Dus bedacht de organisator van De Haringparty 010, Jeroen Ballot, zich geen moment. “Wij gaan dinsdag het eerste tonnetje Hollandse Nieuwe 010 op de Amerikaanse manier veilen. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan onderzoek dat nodig is om naar hele nieuwe behandelmethoden van deze vorm van kanker te zoeken.”

Jeroen Ballot organiseerde al jaren achter elkaar een echte Rotterdamse Haringparty. Vaak op de dag dat de eerste haring ook aan land kwam. Maar voor de tiende editie wilde hij iets bijzonders doen. “Op je 10e verjaardag wil je leuk uitpakken. Ik kwam via via in contact met de man achter Support Casper (stichting overleven van alvleesklierkanker). Toen ik zijn verhaal hoorde en in mijn achterhoofd mijn jubileumeditie aan het rondzwemmen was, dacht ik die twee moet ik combineren.” Ballot trommelde veel van zijn vrienden op en samen met De Admiraliteit Dranken, de winnaar van de AD-Haringtest 2017 Vishandel Ruud den Haan, de Rotterdamsche HARINGPARTY 010 te organiseren. Restaurant Amarone, de Chinese chef Eveline WU van onder andere Restaurant Las Palmas Rotterdam en de Saté-Man zullen ook acte de presence geven. “Het gaat een bijzonder jubileum worden met hopelijk een mooi bedrag dat veilingmeester Dave van der Wal voor Support Casper bij elkaar gaat hameren”, aldus Ballot.

Vis moet zwemmen, zo luidt een Rotterdams gezegde en dus zijn er 12 juni ook mooie pilsen van Ruhrgold mooie wijnen van Bolla Wines NL korenwijn & GIN-TONIC van Boompjes Schiedam te nuttigen. Het hele oer-Rotterdamsche event wordt omlijst met optredens van De Flamingo’s, DJ Freek, variété van Dave’s Wintervariete en een gastoptreden is van Joke Bruijs.

De toegang is gratis. De Rotterdamsche HARINGPARTY 010 vindt dinsdagmiddag plaats aan de Boompjes 701 van 17.00 uur tot  22.00 uur.

Print Friendly, PDF & Email