Ook illegale lozingen in haven Rotterdam

mainImage
Ook illegale lozingen in haven Rotterdam

Dennis Tak van de PvdA wil weten wie er verantwoordelijk is voor de controle en het tegengaan van illegale lozingen in de Rotterdamse haven. Volgens hem maken te veel veilig- en gezondheidsexperts zich grote zorgen over de gevolgen ervan.

De massale ontgassing van binnenvaartschepen op de Nederlandse wateren is niet slechts voorbehouden zijn aan provincie Gelderland, wat men aanvankelijke vermoedde, maar spelen in Rotterdam, aldus Tak. Het lijkt hem daarom verstandig dat het voor 2020 geplande nationale verbod al eerder ingaat.

Bovendien wil hij het naadje van de kous over het geld dat Rotterdam van het Rijk ontvangt om de luchtkwaliteit te verbeteren, omdat een deel daarvan ook besteed zou kunnen aan het aanpakken van de schadelijke stoffen uit de haven.

De antwoorden moeten komen van wethouder Visser, die zowel over de haven als over de financiën gaat, maar omdat ‘het zaakje stinkt’ heeft ook milieuwethouder Bonte er belang bij en omdat Tak tevens de gezondheidsschade in kaart wil, wordt ook wethouder de Langen erbij betrokken.


| Foto: Digitaal Dagblad