VMBO-meiden bij Shell Pernis op zomerkamp

mainImage
VMBO-meiden bij Shell Pernis op zomerkamp

Dertig VMBO-meiden worden een week lang ondergedompeld in de techniek bij Shell Pernis. De VMBO-meiden gaan bij Shell Pernis op zomerkamp. Samen ontdekken ze hoe leuk en creatief techniek is. Ze ontmoeten vrouwen die werken in de techniek, wekken dansend energie op en hebben veel plezier met vloggen een pizzaparty en een escape room. Het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek VHTO organiseert deze week een technisch zomerkamp op Shell Pernis voor deze meiden.

Het zomerkamp vindt grotendeels plaats op Shell Pernis. Naast een bezoek aan een controlekamer, de werkplaats en de bedrijfsbrandweer werken de meiden ook aan een ‘energy-challenge’. Via een doe-opdracht leren en nadenken over groene-energie en uiteindelijk een pitch voorbereiden voor de jury. De opdracht? Als je een miljoen euro kan winnen met een ontwerp om je school duurzamer te maken, wat zou je dan maken? Het ontwerp moet zorgen voor een verandering in het energieverbruik van de school.

Marjan van Loon, President Directeur Shell Nederland en tevens jury-voorzitter beoordeelt de resultaten en neemt natuurlijk ook deel aan de pizzaparty: “Op dit moment is het aantal meisjes dat voor een technische MBO-opleiding kiest slechts 3%. Bij Shell zien we graag meer vrouwen die werken in de techniek. Daarom vinden we het belangrijk om al op het VMBO te laten zien wat voor soort werk je kunt doen op een site als Pernis of Moerdijk als je kiest voor een technische MBO opleiding. Tijdens deze week maken de meiden op een leuke manier kennis met de techniek en de mensen die er werken. En zien ze ook de rolmodellen die enthousiast vertellen over hun baan.”


| Foto: Digitaal Dagblad