door Jan van der Sande

Nadat Neptunus zelf twee van de drie wedstrijden in de kampioenspoule tegen Twins met zeer grote cijfers won, ondervonden de Drietanders donderdagavond op een desastreuze manier nu het pijnlijke gevoel van een nederlaag, en niet zo’n kleintje ook: 0-13.

Vanaf de eerste inning sloegen de mannen uit Bussum toe. Startend werper Diegomar Markwell, die dit seizoen nog geen wedstrijd verloren had, werd van alle kanten bestookt met honkslagen. Zowel in de eerste, derde en vierde inning scoorden de bezoekers driemaal. De Rotterdamse fans zagen al snel dat er deze avond geen enkele eer te behalen viel.

Op de Bussumse heuvel heerste Chris Pfau. Hij gooide de complete wedstrijd en kreeg slechts vier hits tegen. Bovendien speelde zijn team foutloos terwijl Neptunus tweemaal in de fout ging en beide keren kostte dat punten.

Deze score betekent dat de spanning in de kampioenspoule helemaal terug is. Neptunus en Pirates hebben elk zes punten, terwijl HCAW er nog maar twee achterstaat.

Komende zaterdag is het vervolg in Bussum, waarna de mannen van Ronald Jaarsma zondag weer thuis moeten proberen de voorsprong te behouden.

Print Friendly, PDF & Email