Het Stadsarchief Rotterdam neemt honderden afdrukken en duizenden negatieven over uit het werk van fotograaf Nick Morelis (93). Morelis maakte, voor zijn werk en in zijn vrije tijd, veel foto’s in en van Rotterdam.

Morelis was jarenlang parlementair fotojournalist en werkte voor de Fototechnische Dienst van de gemeente Rotterdam. Hierdoor bevat de uitgebreide collectie foto’s veel Rotterdamse beelden. Niet alleen van de Rotterdamse politiek door de jaren heen, maar ook van bijvoorbeeld de havens, de wederopbouw, de gebouwen en de bouw van de metro.

Een medewerker van de gemeente Rotterdam is naast haar werk vrijwilliger in een verpleeghuis. Hier leerde ze de heer Morelis kennen, die hier een aantal keer per week bij de dagbesteding is. De ambtenaar fotografeert zelf ook en kwam zo met de heer Morelis in contact. Al snel nodigden de heer en mevrouw Morelis haar thuis uit om de uitgebreide collectie foto’s te bewonderen.

De medewerker van de gemeente was meteen enthousiast over zoveel mooie beelden en tipte het Stadsarchief Rotterdam. De kwaliteit en het historisch belang van de foto’s zijn zo groot dat het Stadsarchief alle Rotterdamse foto’s en negatieven van Nick Morelis in de collectie opneemt. De komende tijd digitaliseren medewerkers van het Stadsarchief de beelden. Hierna kan iedereen genieten van de mooie en bijzondere foto’s.

Print Friendly, PDF & Email