De inwoners van Hoek van Holland kunnen komende donderdag in het gebiedskantoor aan de Prins Hendrikstraat over alles hun zegje doen, hun gram halen dan wel suggesties aanleveren voor de ‘wijkagenda’, waaraan de gebiedscommissie op dit moment schrijft met het doel het dorp gezond en leefbaar te houden.

Hoek van Holland is het laatste jaar veelvuldig in het nieuws geweest vanwege de mislukkingen rond de Hoekse Lijn en het omstreden doortrekken van de Metro naar het strand. Maar ook vanwege de problematiek rond de Bonnenpolder, die in zijn huidige natuurzuivere staat alleen kan overleven met het geld van de uitvaartbranche en daarmee de komst van een natuur begraafplaats.

Donderdag kunnen de Hoekenezen ‘los’. De eerste opzet van de wijkagenda is klaar. Hierin staan vijf doelen: behoud van het levendige dorpskarakter, meer toekomstbestendige en duurzame woningen voor starters, gezinnen en ouderen, een aantrekkelijkere leefomgeving, betere bereikbaarheid en versterking van De Hoek als vierseizoenenbadplaats. Deze doelen zijn uitgewerkt in acties en de gebiedscommissie wil nu feedback van de bewoners zelf.


Bonnenpolder.


Hoekse Lijn-drama.


Stena Line.

Print Friendly, PDF & Email