De Hoekse Lijn rijdt pas vanaf januari 2019. Althans, als het project niet nog verder uitloopt. Wethouder Adriaan Visser (D66) heeft de gemeenteraad op de hoogte gebracht. De reden voor de vertraging zit hem in de software. Die kan niet voor november worden opgeleverd. Daarna zijn er nog elf weken nodig voor testritten en trajecten rondom vergunningen.

Visser benadrukt dat de vertraging geen budgetoverschrijding met zich mee brengt. De Hoekse Lijn, de nieuwe metroverbinding naar Hoek van Holland, zou oorspronkelijk al in 2017 moeten gaan rijden. Die eerste rit werd uitgesteld naar 2018.

De verantwoordelijk wethouder zegt bekeken te hebben of trajecten versoepeld en ingekort kunnen worden, maar in verband met veiligheidsredenen blijkt dat niet mogelijk te zijn. Er blijven bussen rijden tussen Schiedam en Hoek van Holland. Ook compensatie voor reizigers blijft.

Het project is de afgelopen maanden negentig miljoen euro duurder geworden dan oorspronkelijk begroot. In 2017 sneuvelde Pex Langenberg op het dossier als wethouder.

Print Friendly, PDF & Email