Havensteder gaat de Hofbogen verkopen. In september doet de woningcorporatie, die voor vijftig procent in Hofbogen BV, de bedrijfsruimten onder het oude spoorviaduct in de verkoop. 

In de onlangs gepubliceerde Oordeelsbrief 2018 over Havensteder schrijft minister Ollongren: “Uw voornemen is om de Hofbogen te verkopen via een tender (openbare inschrijving, red.). De laatste leegstaande bogen worden gerenoveerd. Er zijn reeds huurders en huurovereenkomsten voor deze bogen”…”Momenteel loopt de voorbereiding voor de verkooptender, waarmee u verwacht medio september 2018 te starten”. 

Havensteder en Vestia, dat de andere vijftig procent heeft, hebben de afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in het voormalige spoorviaduct. Deze door de huurders opgebrachte miljoenen zijn derhalve niet aangewend voor sociale huisvesting. Ollongren daarover: “Investeringen binnen Hofbogen BV worden gekwalificeerd als niet-DAEB”. 

(Niet-)DAEB is een afkorting van Diensten van Algemeen Economisch Belang. Het geld dat de twee corporaties in de Hofbogen staken, diende dus niet een ‘algemeen economisch belang’.

Print Friendly, PDF & Email

Tekst: Kees Jonker