‘’Etnisch profileren vindt ze prima, als het maar gaat om de oudere blanke man’’, reageert het Rotterdamse raadslid Tanya Hoogwerf naar aanleiding van het optreden van Sunny Bergman in het programma De Nieuwe Maan waarin zij de journalistieke kritiek op rapper Boef niet waarachtig vindt omdat er ‘een racistische agenda’ achter zou zitten.

“Op zich moeten we seksisme te allen tijde veroordelen”, aldus documentairemaakster Bergman, die kandidaat-raadslid is in Amsterdam op de lijst van de politieke partij van Sylvana Simons en wereldbekend in Nederland werd toen zij Amstel Bier en Gillette opriep om hun financiële bijdrage aan het voetbalprogramma Voetbal Inside te stoppen omdat René van der Gijp seksistische grappen had gemaakt. “Maar wat je ziet in dit geval van Boef, is dat seksisme bestreden wordt met racisme. Dus dat seksisme wordt gebruikt voor een xenofobe agenda, op het moment dat je ziet dat Wilders het gebruikt, als er in de Telegraaf staat ‘Nederlanders hebben genoeg van allochtonen als Boef’. Dan is die verontwaardiging wat mij betreft niet meer waarachtig.”

‘’Als iemand zich nooit heeft afgevraagd hoe ‘selectieve verontwaardiging’ eruit ziet is dit van haar het perfecte voorbeeld’’, reageert Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf op haar twitteraccount.

Sunny Bergman (screenshot)

Print Friendly, PDF & Email