De gemeente Rotterdam en in mindere mate woningcorporatie Havensteder hebben de woede op de hals gehaald van huurdersorganisatie De Brug.

Reden van de boosheid: corporatie en gemeente hebben afspraken gemaakt over onder meer de bebouwing van Smeetsland, waar De Brug, die de belangen van de huurders van Havensteder behartigt, niet bij betrokken is geweest. De gemaakte afspraken zouden slecht zijn voor de huurders.

Vanochtend om 9.30 uur zullen wethouder Robert Simons en directeur Hedy van den Berk van Havensteder hun zogenoemde prestatieafspraken ondertekenen. De Brug, die eigenlijk had moeten meedoen aan deze – normaal gesproken feestelijke – ondertekening, ziet daar echter van af. Dat komt omdat de afspraken die Van den Berk en Simons hebben gemaakt, het belang van de huurders schaadt, aldus De Brug.

De huurdersorganisatie heeft gisteren nog getracht om Van den Berk ervan te weerhouden om naar het stadhuis te gaan. Maar dat was vergeefse moeite. Want zo liet de woordvoerder van Simons gistermiddag weten: “Morgen vindt de ondertekening plaats, het is geen openbare aangelegenheid. Na ondertekening zullen de afspraken zo spoedig mogelijk bij de andere afspraken gepubliceerd worden, ook het stuk over Smeetsland”.

Voorzitter Wim Martens van De Brug verwijt het vooral Simons dat de gemeente te weinig haar best doet voor de huisvesting van minder bedeelde huishoudens en jonge woningzoekenden.  Volgens Martens is Havensteder door de gemeente onder druk gezet. “Mijn irritatie wordt vooral door de gemeente veroorzaakt. Havensteder valt naar mijn mening weinig te verwijten. Misschien is de corporatie te toeschietelijk geweest maar onder de huidige regelgeving is dat niet verwonderlijk als er openlijk wordt gedreigd met het niet verlenen van vergunningen en zo”.

Illustratie Serge Cariou/kjonker.blogspot.nl

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!