Bewoners van ruim 1300 renovatiewoningen in Vreewijk krijgen geen verhoging van de verhuiskostenvergoeding. De Rotterdamse rechtbank vindt dat woningcorporatie Havensteder ruimhartig genoeg is met het geven van een vergoeding van 1000 euro.

Tot dit oordeel komt de rechter, omdat zij de in opdracht van Havensteder verrichte en nog uit te voeren werkzaamheden in Vreewijk niet beschouwt als renovatie. Om die reden maken de bewoners geen aanspraak op 5910 euro, de wettelijk vastgestelde verhuiskostenvergoeding bij renovatie.

Vreewijkse huurders hebben er al vaak over geklaagd dat zij met die 1000 euro niet uitkomen. Dit bedrag is amper genoeg voor het laten leggen van een nieuwe vloerbedekking. De voor hen ongunstige uitspraak van de rechter betekent in ieder geval wel dat de bewoners weten waar ze aan toe zijn. Zij zullen zelf de extra kosten voor de twee verhuizingen (naar ‘logeerwoning’ en terug naar de opgeknapte woning) moeten betalen.

Havensteder kan tevreden zijn met de steun van de rechtbank. Want als het vonnis in het voordeel van Vreewijk was geweest, had dit de corporatie een strop van miljoenen euro’s opgeleverd.

Zie het vonnis

Print Friendly, PDF & Email