In Barendrecht dreigt donderdag bij de installatie van de nieuwe wethouders een ware opstand, want de EVB (de winnaar van de verkiezingen die is buitengesloten bij de coalitievorming) roept alle inwoners op om donderdagavond naar het gemeentehuis te komen. Tijdens de raadsvergadering, die om 20.00 uur begint en openbaar is, worden de zes nieuwe wethouders van het monsterverbond (CDA, SGP/CU, VVD, GL, PvdA en D66) geïnstalleerd. ‘’Gaan we ons hier als Barendrechters nou echt zooomaar bij neerleggen? Nee toch… Lees bijgevoegde column aandachtig, haal vervolgens niet alleen de schouders op alsof het al een voldongen feit is, maar laat je zoveel mogelijk horen!”, aldus EVB-lid Anita van Ewijk Heijboer op Facebook.

EVB-voorzitter Roeland Bol vult hierop aan: ”We gaan er donderdag volop tegenaan. En wie weet ziet een van de zes het licht. Een ieder is overigens welkom donderdagavond in het gemeentehuis. De installatievergadering begint om 20.00 uur.”

De raadszaal in Barendrecht heeft maar een beperkt aantal plaatsen op de publieke tribune. Het is nog niet bekend hoe de gemeente een eventuele grote opkomst van bewoners gaat opvangen.

Print Friendly, PDF & Email