In september vorig jaar won regisseur Shariff Nasr met zijn horrorfilm Oppassen het 48 Hour Film project in Rotterdam. Bij dit project zijn er een aantal ingrediënten waaraan een film moet voldoen (een zin, een voorwerp, een personage en een genre) en waarbij men slechts 48 uur de tijd heeft om daarmee een film te schrijven, filmen, monteren en weer in te leveren.

Afgelopen weekend viel de Rotterdamse regisseur opnieuw in de prijzen en wel in Parijs. Hij won de prijs voor Best Sound Design tijdens Filmapolooza, de wereldfinale van het 48 Hour Film Project. Uit meer dan 4000 inzendingen is Oppassen gekozen door de vakjury.

De film gaat over een 10-jarig jongetje dat op bezoek is bij zijn chagrijnige opa. Wanneer zijn grootvader in slaap valt, verandert het bezoek in een nachtmerrie. Volgens de jury levert het geluid in de film een belangrijke bijdrage aan het succes: Deze film jaagt de stuipen op het lijf, vanwege het perfecte design van deze geluidsmix, was het juryoordeel tijdens de uitreiking.

Print Friendly, PDF & Email