Kinderopvang Máximaal aan de Entrepotstraat in Hillegersberg is in de prijzen gevallen. De opvang heeft de German Design Award 2018 in de wacht gesleept voor uitstekend communicatie-design. Máximaal is een centrum waar onderwijs, zorg en kinderopvang op een nauwe manier samenwerken. De opvang richt zich op kinderen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van nul tot twintig jaar.

”Het moest een gebouw worden waar leerlingen, personeel en ouders zich thuis zouden voelen. Een veilige plek met karakter, meer dan alleen maar een school. Waar kinderen een optimale ontwikkeling zouden kunnen doormaken. Deze specifieke groep kinderen heeft dat nodig”, aldus schooldirecteur Geert Jan Reinalda.

De architecten van het pand laten op de website van de German Design Award weten dat ze een gebouw hebben ontworpen met een sterke verbinding met de natuur. Dat werkt helend voor deze kinderen. ”De sensorische perceptie van het kind (gevoel, kleur, geluid, atmosfeer) was de gids voor het ontwerp. De structuur is vastgesteld door middel van vorm, ritme en kleur.”

Reageer op dit artikel

Bron: Gemeente Rotterdam

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!