Burgemeester Aboutaleb was gisteravond (zondag) gast bij een buurtiftar in centrum De Middenweg in Rotterdam.
Een iftar is een maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Tijdens ramadan eten en drinken moslims niets tussen dageraad (ruim voor zonsopkomst) en zonsondergang.
Op de foto zien we of een dubbelganger van Tjalling Vonk van de CU/SGP of hij is hetzelf. En als dat laatste het geval is, is de vraag of het bijwonen van een iftar op zondag binnen CU/SGP-kringen gezien wordt als werk?
Vorige week zondag kreeg Vonk een reprimande van zijn hoofdbestuur, omdat hij zich – eveneens op zondag – had laten verleiden om op de dag des Heren deel te nemen aan het spoedoverleg in het Novotel van de politieke partijen op weg naar een stadscoalitie.
”Noodweer”, had Vonk verklaard na vragen.
Maar het was hem niet dank afgenomen.
Benieuwd wat het hoofdbestuur van de gereformeerde partijen er nu weer van zeggen. Tenzij het een dubbelganger betreft.

Burgemeester Aboutaleb maakte zich er niet druk over. Hij probeerde de pers uit te leggen dat het hem speet dat Pegida donderdagavond niet had kunnen demonstreren. Het hoort bij de democratie. Ook zei hij voor het eerst moreel en religieus onder druk te zijn gezet om de demonstratie te verbieden. ”Het ging er zo ver aan toe dat de Turkse minister van Europese zaken mij de les ging lezen over mijn islamitische identiteit. Het gaat heel ver dat een staat, heel ver weg, de burgemeester van Rotterdam de les komt lezen over hoe de Nederlandse wet in elkaar steekt en hoe ik die moet toepassen’’, aldus Aboutaleb.

Vooral moslimjongeren op Zuid haalden donderdagavond hard uit naar Aboutaleb toen Pegida van de demonstratie afzag. ”Dat de boodschap niet geuit is, is eerder een teken van intolerantie dan een teken van overwinning.’’ En: ”Rijkdom voor onze stad en voor de democratie is dat ook giftige boodschappen in de ogen van sommigen verspreid moeten kunnen worden.”

 

Print Friendly, PDF & Email