Sparta heeft Fred Friday voor de rest van het seizoen vastgelegd. De Kasteelclub heeft vanmiddag hierover overeenstemming bereikt met AZ. Op dit moment overbrugt de spits de afstand van 35 kilometer van het trainingskamp van de Alkmaarders in Spanje (Estepona) naar Sotogrande waar Sparta verblijft.

De 22-jarige spits maakte in 2013 zijn debuut voor het Noorse Lilleström SK en dwong in 2016 een transfer af naar AZ. Voor de Alkmaarders speelde hij in totaal 37 competitiewedstrijden, waarin hij 18 keer scoorde.

Friday was vanaf het eerste moment de beoogde spits, maar Sparta’s technisch adviseur Leo Beenhakker en trainer Dick Advocaat hielden de intersse voor de aanvaller lang geheim. Leo Beenhakker is verheugd met de versterking: “Fred stond bovenaan op onze lijst om de aanval te versterken en we zijn blij dat we het nu officieel hebben kunnen maken en dat hij bij ons zal aansluiten.”

Frank Schouten, de zaakwaarnemer van Friday, vloog vandaag naar Marbella en had een ontmoeting met de bestuurlijke top van Sparta om de overgang af te ronden. Hij werd in de middaguren al gesignaleerd in het hotel van de Kasteelclub. Eerder al had Sparta ook Dabney dos Santos van AZ binnengehaald.

 

Print Friendly, PDF & Email