Jan Everse heeft BVCB naar de eerste klas gebracht. Zijn ploeg versloeg vandaag thuis in Bergschenhoek Neptunus-Schiebroek, dat op de laatste dag van de competitie geen belangen meer had te verdedigen. Het werd 2-0.
De oud-trainer van onder meer Heerenveen, Kozakken Boys, PEC en Sparta nam vorig jaar september pas het roer over bij BVCB. Volgend seizoen wordt hij vervangen door Rob Gieben. Everse was slechts één seizoen beschikbaar. Hij gaat een voetbalopleidings-app in roulatie brengen.

BVCB eindigde in zijn afdeling gelijk met Hellevoetsluis, dat vanmiddag op zijn beurt van Strijen won. Reglementair is BVCB echter de kampioen omdat het een beter doelsaldo heeft (+38). Tegen +21 voor Hellevoetsluis. Vorige week kondigde Hellevoetsluis-voorzitter Edwin Boogaard echter aan een kort geding tegen de KNVB te zullen aanspannen, omdat zijn bestuur het vermoeden had dat het reglement lopende het seizoen was veranderd en de beslissingswedstrijd was geskipt. Het is onbekend of Hellevoetsluis dit onderzoek (met mogelijk een staartje) doorzet. Per app feliciteerde Boogaard zijn concurrent overigens (dixit) ‘met de titel‘. Dat heeft veel weg van een ‘overgave.’

Detail: op de bank bij Neptunus-Schiebroek zat de zoon van Jan Everse. Junior maakt gaandeweg zijn rentee na een knieoperatie, die hem bijna een jaar uit de roulatie hield.

Print Friendly, PDF & Email