Jan Gösgens gaat aan de slag bij FC Den Bosch met het opzetten van de jeugdopleiding. De 51-jarige Brabander, die 21 jaar als jeugdtrainer bij Feyenoord werkzaam was, combineerde zijn werk al langere tijd met het lidmaatschap van de raad van commissarissen bij het onlangs door Kakhi Jordania overgenomen FC Den Bosch. Hij gaat nu fulltime aan de slag in De Vliert .

“Ik heb een toptijd gehad en was zelf ook toe aan een nieuwe uitdaging”, blikt Gösgens terug in gesprek met BN De Stem. De oud-prof noemt de troostfinale van het WK in 2014 de kroon op zijn carrière. Nederland versloeg gastland Brazilië met 3-0 en deed dat met zeven spelers uit de Feyenoord-opleiding: Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Georginio Wijnaldum, Jonathan de Guzman, Jordy Clasie en Robin van Persie. “Stuk voor stuk topgasten”, vindt Gösgens.

Hij kreeg in het begin van zijn carrière Van Persie onder zijn hoede en zag direct de pure klasse van de inmiddels 34-jarige linkspoot. “Robin was toen al een stilist, een jongen van de straat. Heel anders dan Ruud van Nistelrooij, met wie ik nog bij FC Den Bosch heb gespeeld. Ruud moest zich echt ontwikkelen. Robin is een natuurtalent.”

Ook heeft hij met Vincent Janssen gewerkt: Gösgens baalt dat de latere eredivisie-topscorer Feyenoord verliet, omdat de spits niet kon doorstromen naar het eerste elftal. “Vincent speelde vaak aan de buitenkant, in de spits had hij concurrentie van Achahbar. Ik heb hem nog getipt bij FC Den Bosch, maar hij koos toen voor Almere City.”

Print Friendly, PDF & Email