De oud-Spartaan Jan Olde Riekerink is de komende twee jaar hoofdtrainer van sc Heerenveen. De opvolger van Jurgen Streppel is donderdagmiddag gepresenteerd in het Abe Lenstra Stadion.

De 55-jarige voormalige rechtsback van onder meer Sparta en Telstar, is blij met de nieuwe uitdaging. “Het is bijzonder om hier te zijn, ik ben blij en trots om in de eredivisie aan de slag te gaan,” aldus de geboren Tukker. “Ik ben vooral blij dat ik nu trainer van Heerenveen ben, het is een club met veel mooie tradities.”

Olde Riekerink neemt het stokje over van Streppel, wiens contract niet werd verlengd. Eerder was de jongere broer van Edwin (ook oud-Spartaan) onder meer werkzaam voor de Ajax-jeugdopleiding en Galatasaray. In februari 2017 werd Olde Riekerink ontslagen bij de Turkse topclub.

Technisch manager van Heerenveen Gerrit Hamstra. “Jan is een trainer die past bij de kernpunten van onze profielschets: presteren met zelf opgeleide en gescoute spelers, attractief voetbal en de individuele ontwikkeling van spelers.”

Print Friendly, PDF & Email