door Jan D. Swart

Adrie Poldervaart, de trainer van Excelsior, wilde van geen kritiek op de VAR weten en Luigi Bruins, die rood had gekregen en na afloop van het gelijke spel tegen Fortuna Sittard het onderwerp van gesprek was op Woudestein, bleef zelf voor alle zekerheid maar zover mogelijk uit het zicht van de camera’s. Maar afgaande op de woorden van Mario Been en kijkend naar de veel betekenende uitdrukking op zijn gezicht toen er naar gevraagd werd, resteert de vraag of er in het kader van de videobeoordeling nog wel enige natuurlijke bewegingsvrijheid voor een speler overblijft. De rode kaart voor Bruins was discutabel. De Kralinger verliet ook het veld met een gezicht alsof hij water zag branden.

”Oké, hij strekt zijn been”, zei Mario Been, die voor commentaar zorgde bij Excelsior – Fortuna S. (1-1), ”maar absoluut niet met een verkeerde bedoeling. Bovendien ken ik Bruins en ook hij loopt al een poosje mee, en gestrekte benen passen helemaal niet bij hem. Dus als dit de tendens wordt bij videobeoordelingen, dan gaan er dit seizoen, voorspel ik, nog een heleboel rooie kaarten vallen.”

De oud-trainer van Feyenoord en Excelsior bleef keurig, correct en in de plooi, maar wie hem goed kent, weet dat hij de beslissing ’t liefst als belachelijk zou hebben willen recenseren.

”Ik kan er kort over zijn: het videosysteem is er nu eenmaal. En dan past het me niet om er kritiek op te hebben. Ik ga ervan uit dat men het allemaal op de juiste wijze heeft beoordeeld”, luidde het politiek correcte commentaar van de voorzichtige nieuwling Poldervaart. ”En ik was er blij mee”, lachte oud-Spartaan René Eijer, de Schiedamse coach van de Limburgers.

Print Friendly, PDF & Email