Jeffry Fortes blijft Excelsior Rotterdam trouw. De 29-jarige middenvelder zet zijn handtekening onder een nieuwe, tweejarige verbintenis. Twee jaar geleden kwam hij over van FC Dordrecht en speelde sindsdien 47 wedstrijden voor Excelsior in de Eredivisie.

”Geschiedenis schrijven is mooi, want dat blijft voor altijd in de boeken staan’’, zegt Fortes. ”Dit seizoen hebben wij dat gedaan met Excelsior door ons zo snel veilig te spelen en zo hoog te eindigen. Met FC Dordrecht ben ik ooit voor het eerst sinds twintig jaar gepromoveerd naar de Eredivisie en met Excelsior kunnen we ook komend jaar weer geschiedenis schrijven door ons opnieuw te handhaven.’’

Dat Fortes nu al de knoop heeft doorgehakt om bij te tekenen, zorgt voor zekerheid: ‘Ik heb hier twee jaar geleden getekend met het idee om veel wedstrijden te spelen en dan de stap naar het buitenland te maken. Je moet echter reëel zijn. Als die kans er nog niet is, kun je beter kiezen voor zekerheid. Ik wil niet langer wachten, want ik heb ook een vrouw en kind waar ik mee te maken heb. Bovendien heb ik het goed naar mijn zin bij Excelsior.’’

”Ik ben een kind van Rotterdam en daarom was de keuze voor deze club niet moeilijk. Ik ben sowieso heel loyaal, heb overal mijn contract uitgediend. Ik ben tevreden over de club en bovendien kunnen we ook komend seizoen weer geschiedenis schrijven. Natuurlijk is het jammer dat er na het succes van afgelopen seizoen veel spelers vertrekken en de trainer, maar ik heb alle vertrouwen in de club dat het goed komt.’’

Print Friendly, PDF & Email