De jongerenorganisaties van de linkse partijen PvdA en GroenLinks hebben samen met hun leeftijdgenoten van het halflinkse D66 en het islamitische Nida een bondgenootschappelijke oproep gedaan aan de VVD om Leefbaar Rotterdam alsnog de rug toe te keren. De vier jongerengroeperingen willen een ‘progressieve aanpak’ van ‘de vaste woningmarkt, de armoede en de noodzaak tot verduurzaming en verbinding’.

Ze willen op die manier gezamenlijk een ‘inclusieve en duurzame stad’ laten ontstaan, waar ‘geen plek is voor discriminatie en uitsluiting’. De jongerengroep van de SP is niet gevraagd, terwijl de Socialisten evenveel zetels hebben als Nida en de SP nota bene destijds de voortrekker was van het Links Verbod, dat later uiteenspatte naar aanleiding van een vier jaar oude tweet waarin Nida Israel met ISIS had vergeleken.

De jeugdafdelingen van het viertal partijen wil dat de VVD  kiest voor een ‘kleurrijke coalitie waarin duurzame, sociale en liberale waarden tot hun recht komen’. Eerder hield juist de jeugdtak van de VVD een pleidooi bij hun Rotterdamse leider Karremans om Leefbaar Rotterdam niet in de steek te laten.

Print Friendly, PDF & Email