Een verzwakt Feyenoord 2 heeft vanmiddag in Waalwijk eenvoudig gewonnen van RKC (2-4) door treffers van Joël Zwarts en Jaron Vicario, die beiden twee keer scoorden.

Het tweede elftal van Feyenoord, dat gewoonlijk met een groot aantal spelers met eredivisie-ervaring uitkomt, trad in Waalwijk aan met een jeugdig elftal. Vaste waarden als Eric Botteghin en Renato Tapia maken woensdag hun opwachting in het eerste elftal voor de competitiewedstrijd tegen Willem II, die Feyenoord morgen afwerkt in Tilburg. Trainer Giovanni van Bronckhorst had al aangegeven veel spelers uit het tweede te zullen opstellen tegen Willem II.

”Een goede en belangrijke overwinning, want we hadden deze punten ook nodig”, erkende Arnold Scholten, samen met Ulrich van Gobbel verantwoordelijk voor de coaching. ”Het was ook nog eens een terechte overwinning, want het grootste gedeelte van de wedstrijd hebben wij gedomineerd.”

Toch kwam Feyenoord 2 na iets meer dan een half uur op achterstand. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Rotterdamse beloften, maar bij een moment van onachtzaamheid sloegen de Waalwijkers toe. Er dook een speler voor doelman Jordie van Leeuwen op en de 1-0 was een feit.

Het antwoord liet niet lang op zich wachten, want amper een minuut later rondde Jaron Vicario koelbloedig af na een doorkopbal van Joël Zwarts (bovenin op archiefbeeld). Nog voor rust was het Zwarts zelf die doel trof. De spits stond op de juiste plaats na een hoekschop en zorgde voor een 1-2 voorsprong.

Na een klein uur spelen was het opnieuw Zwarts die RKC 2 pijn deed. De 18-jarige Nieuwerkerkerk, die vorige week zijn eerste contract bij Feyenoord mocht tekenen, werd in het centrum aangespeeld, draaide zich vrij en haalde verwoestend uit. ”Een echte spitsengoal”, oordeelde Scholten. ”De 1-4 van Vicario na ruim een uur was ook een fraai doelpunt. Hij trok opnieuw naar binnen en rondde keurig af.”

RKC 2 kwam nog terug tot 2-4, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen. Daardoor loopt Feyenoord 2 drie punten uit bij de Brabantse hekkensluiter. Het team klimt door de overwinning in Poule A van de Beloftencompetitie op naar de zesde positie.

Opstelling:
Van Leeuwen; Van Mullem, Geertruida, Lewis, Smeulers; Wehrmann, Kökcü, El Bouchataoui; Huygen, Zwarts, Vicario.

Print Friendly, PDF & Email

Bron: Feyenoord.nl