Bij zijn afscheid als chief executive officer van KPN heeft Eelco Blok vandaag de Johan van der Veekenplaquette ontvangen uit handen van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Met de Johan van der Veekenplaquette eert Rotterdam mensen die als leidinggevende op economisch gebied onderscheidend zijn geweest. De 60-jarige Eelco Blok studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit en bedrijfskunde aan de Rotterdam School of Management. In 1983 begon hij als business-analist bij het toenmalige staatsbedrijf PTT, dat in 1989 verzelfstandigde onder de naam KPN. Sinds 2011 heeft Blok als chief executive officer leidinggegeven aan het telecom- en ICT-bedrijf.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb bij het afscheid van Eelco Blok in het Nieuwe Luxor Theater: ”Naast je solide zakelijke beslissingen, heb je altijd oog gehad voor de zachtere kant van het leven. Dat zie je terug in het KPN Mooiste Contactfonds, en het schitterende project KlasseContact, dat langdurig zieke kinderen verbindt met klasgenootjes. Ook heeft KPN onder jouw leiding stevig ingezet op duurzaamheid.”

Onlangs verhuisde het KPN-hoofdkantoor van Den Haag naar het markante KPN-gebouw de Toren op Zuid (Wilhelminapier). KPN heeft sinds 2013 een partnership met voetbalclub Feyenoord, waar Eelco Blok supporter van is.

 

Print Friendly, PDF & Email