John de Wolf is zaterdagmiddag door lijfwachten beveiligd tijdens en voorafgaand aan het duel tegen DOVO. De oefenmeester van Spakenburg was in het verleden ook trainer van DOVO’s plaatsgenoot GVVV. ,,Een aantal weken van te voren kreeg ik al app-berichten en mails namens DOVO dat er dreiging op die wedstrijd zat”, stelt De Wolf tegenover Fox Sports. ,,Dat zou komen vanuit GVVV en ik zou beveiligd moeten worden. Ik heb toen teruggestuurd dat ik er weinig mee kon.”

Toen De Wolf met de bus van Spakenburg in Veenendaal aankwam, was er niets aan de hand. Hij kreeg beveiliging naar het sportcomplex. ”Ik voelde mij net de Godfather”, sprak hij lachend tijdens de uitzending van De Eretribune. ,,Dat is allemaal prima. Als er wat speelt, moet je daar op inspelen,” aldus de oud-speler van onder meer Sparta en Feyenoord.

Tijdens de wedstrijd ging het wel mis, want toen misdroegen DOVO-fans zich achter de dug-out van John de Wolf. ,,Als je als club dan zo voor de beveiliging bent, dan moet je zorgen dat dit soort gasten niet achter mijn dug-out kunnen staan. Die DOVO-supporters waren echt helemaal de weg kwijt. Alsof wij een soort vuilnisbak waren.”

Uit protest boycotte de trainer van Spakenburg de persconferentie bij DOVO. De voorzitter van die club weerspreekt de ervaring van John de Wolf: ”Natuurlijk wordt er wel eens wat geroepen, maar ik heb zelf niets gehoord.”

Foto: Orange Pictures

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!