Het veel te weinig en dan ook nog zonder competitiemotivatie spelende Jong Feyenoord bracht vandaag op Varkenoord een eredivisiewaardige opstelling op de been tegen Excelsior, maar heeft er niet van kunnen genieten. Genoeg aanvalsdrang, in het eerste kwartier ook nog 90% balbezit, waardoor zich een walk-over leek aan te dienen, tot Excelsior uit het niets en tegen alle verhoudingen in voor 0-1 zorgde. Een aanval over rechts, een voorzet van Vermeulen (terugtrekbal vanaf de achterlijn) en een Marouane Afaker, die koelbloedig afrondde.

Als reactie in de 2e helft een nog aanvallender Feyenoord. Hansson ging op ‘11’ spelen en dat bracht snelheid en gevaar. Ook voldoende kansen, maar met een spits als Kramer wordt het dan moeilijk. Al moet gezegd worden dat doelman Havekotte in de 74e minuut fabuleus redde op een inzet van Kramer, die tot een hoekschop leidde. Maar geen vervolg.

Even daarvoor was Excelsior al op 0-2 gekomen. Vermeulen greep goed in op het middenveld, veroverde de bal, passte naar Afaker (wat een handenbinder is dat!) die op zijn beurt scherp voorgaf naar Caenepeel, die keeper ten Hove kansloos liet. En nog was de ellende voor Feyenoord niet voorbij. Carlito Fermina liet de verdediging zijn hielen zien en werd in het strafschopgebied gevloerd. De toegekende strafschop was de juiste beslissing en dat buitenkansje liet Kevin Vermeulen zich niet ontnemen: 0-3.

Opstelling Feyenoord: Ramon ten Hove; Bart Nieuwkoop, Eric Botteghin, Jan Arie vd Heijden (79. Smeulers), Miquel Nelom, Wouter Burger, Achraf Bouchataoui, Emil Hansson, Cheick Toure, Michiel Kramer, Jaron Vicario ( 57. Wehrmann).

Opstelling Excelsior: Mike Havekotte; Justin Tromp, Wout Faes (69. Fischer),  Shane O’Neill (59. Mangert), Lorenzo Burnet, Jinty Caenepeel (79. Krolis), Dogucan Haspolat, Carlito Fermina, Kevin Vermeulen, Marouane Afaker en Najim Haidary.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!