Jong Sparta in slotfase naar ruime zege: 5-2

6 October 2018, 20:08 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

door Piet Ocks

Het zag er lange tijd niet naar uit dat Sparta alsnog naar een ruime overwinning van 5-3 (rust 1-1) zou uitlopen. Na de snelle 1-0 leek Jong Sparta op een simpele zege af te gaan, maar een strijdlustiger Barendrecht nam daarna enige tijd het heft in handen. Pas in het laatste kwartier kon Jong Sparta de wedstrijd alsnog kantelen.

Nadat het veel fellere Barendrecht in de eerste helft al een 1-0 achterstand had weggewerkt, nadat Halil Dervisoglu met een fraaie actie Ayoub Boukhari in staat had gesteld met een slimme schuiver in de verre hoek de 1-0 in te tikken, was Barendrecht na een half uur alweer op gelijke hoogte gekomen door Bas Mourits, die door de benen van doelman Michael Fabrie de 1-1 had gevonden.

Vlak voor rust had Ilias Alhaft nog uit een vrije trap, evenals een dag eerder in Deventer, de lat had geraakt, voordat Emilio Samseij uit een corner inkopte voor Barendrecht (1-2), dat op weg leek naar een verdiende overwinning. Totdat de onberekenbare Dervisoglu weer een sierlijke actie besloot met een schot dat net over ging, maar Ilias Alhaft zag na 73 minuten zijn rollertje even later via de binnenkant van de paal naar 2-2 hobbelen.

Het betekende de inleiding tot Sparta's triomf, want twee minuten later werd Youssef El Kachati op de rand (binnen of buiten?) van het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna Dervisoglu vanaf elf meter naar 3-2 mocht mikken. Invaller Gianni dos Santos (voor Ayoub Boukhari) knalde vervolgens van afstand de fraaiste treffer binnen: 4-2. Drie minuten voor tijd rondde Dervisoglu een snelle actie van Alhaft doeltreffend af: 5-2. In de laatste minuut haalde Yarik Dorst uit een vrije trap nog verwoestend uit: 5-3.

Sparta behoudt door dit resultaat de vierde plaats met negen en tien punten voorsprong op respectievelijk Vitesse en Jong Almere. De laagst eindigende Jong-ploeg degradeert naar de derde divisie.

Opstelling Jong Sparta: Michael Fabrie, Jaimy Brute (30. Mark Veenhoven), Lorenzo Soares Fonseca, Diederick Luydens, Kevin Ringeling (Levi Bouwense); Joshua Sanches, Ayoub Boukhari (72. Gianni dos Santos), Stijn Spierings; Ilias Alhaft, Halil Dervisoglu, Youssef el Kachati.