Jong Sparta Rotterdam is vanwege een beter doelsaldo koploper van de tweede divisie. Op bezoek tegen GVVV werd het, ondanks een ruststand van 0-3, nog een moeilijke middag: 3-4. Desondanks werd ook het tweede duel van het seizoen gewonnen.

Een voortvarende start van Jong Sparta, dat in de voorbije twee seizoenen een beduidend mindere goed begin kende. Onwennigheid en de onzekerheid over beschikbare spelers waren daar mede de oorzaak van. De nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk weet voortijdig over welke spelers hij kan beschikken en dat blijkt in het voordeel van Jong Sparta te werken. ”We hebben nu al meer punten dan vorig seizoen in de winterstop”, grapte assistent-trainer Nico Jalink na de zege.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar doelman Michael Fabrie kon de openingsgoal voorkomen. Gianni dos Santos nam deze na een half uur voor zijn rekening, nadat hij oog in oog met de keeper kalm bleef: 0-1. Korte tijd later verdubbelde de behendige Ayoub Boukhari de score tot 0-2. Vanaf elf meter schoot de talentvolle en jongste broer van assistent-trainer Nourdin zijn tweede binnen: 0-3.

Roy Terschegget kon in de tweede helft, eveneens vanaf elf meter, wat terugdoen namens de thuisploeg (1-3), waarna het geloof in een goed resultaat groeide bij GVVV. Bart Hulsbos nam de aansluitingstreffer (2-3) voor zijn rekening nemen, waarna een puntendeling steeds meer voor de hand lag. De tweede van Gianni dos Santos (2-4), na een goede assist van Stijn Spierings, gaf Sparta weer wat meer ruimte. Diep in de blessuretijd tekende Wout Blasman alsnog voor 3-4.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Sanches (77. Abdullahi), Ringeling, Luydens, Alberto; Brute, Spierings, Boukhari (70. El Kachati); Alhaft, Dos Santos en De Winter (46. Soares Fonseca).

Print Friendly, PDF & Email