Jong Sparta laat voorsprong glippen: 1-1

27 October 2018, 19:44 uur

Jong Sparta is er niet in geslaagd de 0-1 voorsprong bij Kozakken Boys over de streep te trekken. Na de late treffer van Youssef El Kachati kwam Kozakken Boys alsnog op gelijke hoogte: 1-1. Ondanks het puntenverlies blijft de ploeg van Jeroen Rijsdijk derde op de ranglijst.

De eerste kans liet niet lang op zich wachten en was voor Jong Sparta, maar Suently Alberto slaagde er niet in Nils den Hartog van dichtbij te passeren. Vlak voor rust kreeg de linksback een bijna identieke mogelijkheid, maar opnieuw voorkwam de Kozakken Boys-doelman een treffer. Tussendoor kreeg ook Ahmed El Azzouti namens de thuisploeg een goede mogelijkheid om de score te openen en werd even later een forse overtreding van Gwaeron Stout (Kozakken Boys) bestraft met een rode kaart.

Het kwartier na rust werd de meest aantrekkelijke fase van de wedstrijd met een hoofdrol voor Youssef El Kachati. De eerste poging van de linkerspits verdween naast het doel, twee minuten later voorkwam de lat dat El Azzouti de score opende voor Kozakken Boys, maar kon El Kachati alsnog toeslaan in de tegenstoot. Een kans om zijn tweede binnen te schieten, werd door Den Hartog tot hoekschop verwerkt.

El Azzouti kon vervolgens de eindstand op 1-1 bepalen, ondanks de kansen voor invaller Gianni dos Santos (voor Ayoub Boukhari) en opnieuw Alberto. Jong Sparta eindigde de wedstrijd evenmin met elf spelers. Jaimy Brute kreeg in de blessuretijd zijn tweede gele kaart.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Sanches (63. Veenhoven), Luydens, Bouwense, Alberto; Brute, Boukhari (74. Dos Santos), Spierings; Alhaft, Dervisoglu, El Kachati.