Jong Sparta lijdt onnodig 1e verlies: 1-2

8 September 2018, 21:15 uur

door Piet Ocks

De teleurstelling was groot bij Jong Sparta na het eerste verlies in de competitie tegen Rijnsburgse Boys: 1-2. Uit ergernis beenden trainer Jeroen Rijsdijk en zijn assistenten Nico Jalink en Nourdin Boukhari direct na afloop huiswaarts.

Een overigens onnodige nederlaag, omdat Jong Sparta op het eigen veld in de eerste helft al op een riante voorsprong had kunnen komen. De in die periode gevaarlijke Ilias Alhaft had al na zes minuten een voorsprong op zijn schoen, maar tot twee keer toe slaagde hij er niet in alleen voor doelman Van Nieuwkoop te scoren. Even later mikte Youri de Winter keihard op de lat. Een misverstand in de Spartaanse afweer bood Joël Tillema de gelegenheid om van nabij de 0-1 in te schieten.

En nog kreeg Jong Sparta voldoende kansen om tot de gelijkmaker te komen. Een kopbal van Youri de Winter werd nog gered door de Rijnsburgse doelman, maar uit een hoekschop van Ayoub Boukhari vond spits Gianni dos Santos de gelijkmaker (1-1).

Ilias Alhaft strandde vervolgens opnieuw te zelfzuchtig op doelman Van Nieuwkoop, terwijl de wanhopige Gianni dos Santos in veel kansrijkere positie stond. Rijnsburgse Boys profiteerde van Jong Sparta's onmacht om te scoren door een prachtige stiftbal van Jeroen Spruijt over doelman Michael Fabrie: 1-2.

En nog kreeg Jong Sparta de kans om weer op gelijke hoogte te komen, maar weer was het de snelle en behendige Ilias Alhaft, die de goed meegekomen Gianni dos Santos over het hoofd zag en te zelfzuchtig strandde op de Rijnsburgse doelman.

Na rust was de wedstrijd niet meer om aan te zien. Waar voor rust de vele kansen voor Jong Sparta zich nog opstapelden, was dit na de rust niet meer het geval. Uit een rebound had de zojuist ingevallen Youssef el Kachati (voor De Winter) nog de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar de keeper van Rijnsburgse Boys redde opnieuw.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Sanches, Bouwense, Ringeling, Heuvelman; Brute, Boukhari, Soares Fonseca (72. Abdullahi); Alhaft, Dos Santos (77. Bouras), De Winter (57. El Kachati).