Jong Sparta nu vierde plaats na zege: 0-1

29 September 2018, 19:23 uur

Jong Sparta is na de winst van 0-1 bij Jong Vitesse geklommen naar de vierde plaats. Het was de vierde zege in de eerste zes wedstrijden.

Voor rust was Jong Vitesse wat sterker. De grootste kans kwam dan ook op naam van Richie Musaba, maar hij stuitte op doelman Michael Fabrie. Stijn Spierings en Halil Dervisoglu waren voor Sparta gevaarlijk, maar zij faalden in de afwerking. In de tweede helft veerde Jong Sparta op en was het Youssef El Kachati, die met een fraai afstandsschot de score opende: 0-1.

Via Ilias Alhaft en Halil Dervisoglu kreeg Jong Sparta nog diverse kansen de score te verhogen, maar beiden waren niet doeltreffend. Jong Vitesse evenmin, al bleef Jong Sparta bij vlagen met kunst en vliegwerk overeind, ook omdat eerst Jaimy Brute en later doelman Michael Fabrie enkele malen goed ingrepen en zodoende de magere zege over de streep konden trekken.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Brute (67. Veenhoven), Luydens, Ringeling, Alberto; Sanches, Boukhari (73. Soares Fonseca), Spierings; Alhaft , Dervisoglu (78. Dos Santos) en El Kachati.