Jong Sparta op valreep naast HFC: 1-1

24 November 2018, 19:24 uur

Bijna de hele wedstrijd keek Jong Sparta tegen een achterstand aan. Dat het uiteindelijk toch een punt pakte tegen de Koninklijke HFC dankte de ploeg aan Elayis Tavsan. De spits scoorde twee keer, de gelijkmaker viel pas in de blessuretijd.

Trainer Jeroen Rijsdijk had beduidend meer spelers tot zijn beschikking dan vorige week tegen FC Lienden als gevolg van de interlandverplichtingen. Toch moest Jong Sparta zich neerleggen bij de suprematie gedurende het eerste half uur van HFC. Vijf minuten voor rust kwam HFC op 0-1 dankzij Lars Weistra.

Na de rust nam vierde official Evers de fluit over van scheidsrechter Te Loeke die geblesseerd moest afhaken. Na ongeveer tien minuten kwam Jong Sparta terug door Elayis Tavsan, die knap in de verste hoek raak mikte: 1-1. In de 66e minuut kwam HFC weer op voorsprong, ditmaal via Wessel Boer.

In blessuretijd kreeg Jong Sparta een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel van HFC. Elayis Tavsan schoot, net als vorige week tegen FC Lienden, perfect in de bovenhoek: 2-2. De achterstand op koploper AFC bedraagt vier punten.

Opstelling Jong Sparta: Michael Fabrie, Joshua Sanches, Levi Bouwense, Diederick Luydens, Darwin Heuvelman; Jaimy Brute (63. Mark Veenhoven), Ilias Alhaft (74. Gianni dos Santos), Stijn Spierings; Elayis Tavsan, Ayoub Boukhari, Youssef el Kachati (67. Youri de Winter).