Jong Sparta op valreep toch nog 1-1

15 December 2018, 21:52 uur

Jong Sparta heeft de eerste helft van de competitie in de tweede divisie afgesloten met een gelijkspel. Op bezoek bij Scheveningen kwam het al vroeg op achterstand en moest het lang wachten om een nederlaag te voorkomen : 1-1.

Jong Sparta was vaardiger aan de bal, maar Scheveningen een stuk dreigender. Dat bleek al na twee minuten. Verdediger Kevin Gomez Nieto was trefzeker uit een hoekschop (1-0). In een voor Jong Sparta moeizame eerste helft kreeg het slechts één grote kans, die door Ilias Alhaft aan Ayoub Boukhari werd geboden. Diens poging verdween hoog over.

Na rust kwam de eindelijk van een langdurige spierblessure herstelde spits Ragnar Ache in de ploeg voor middenvelder Jaimy Brute en schakelde Jong Sparta een tandje bij. Dit had een positief effect op het spel, maar veranderde niets aan de stand. Kansen waren er wel voor Jong Sparta, dat Scheveningen ver terugdrong en was invaller Ragnar Ache tweemaal de gelijkmaker nabij.

Scheveningen liet aan de ander kant na het duel te beslissen na een grote kans. De ploeg beperkte zich in deze fase tot counteren. In de slotfase, toen Jong Sparta-verdediger Diederick Luydens al plaats had gemaakt voor middenvelder Sven Mijnans, werd de door de trainersstaf genomen risico’s vijf minuten voor tijd beloond met de gelijkmaker, die uit de kluts voor de voeten van Ragnar Ache tot stand kwam: 1-1. In de minuten die volgden zochten beide teams nog vergeefs naar de volle winst.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Sanches, Luydens (78. Mijnans), Bouwense, Alberto; Spierings, Boukhari, Brute (46. Ache); Alhaft, Dervisoglu, El Kachati (57. Dos Santos).
Opstelling Scheveningen: Bénard, Gomez Nieto, De Jong, Koorndijk, Van Ree; Schwiebbe, Resodihardjo, De Vlugt; Aldogan (89. Rog), Robinson (68. Joël Donald), Peters.