Jong Sparta slaat na rust toe: 3-1

25 August 2018, 21:47 uur

door Piet Ocks

Weliswaar wees het scorebord na de eerste wedstrijd in de tweede divisie op Het Kasteel nog een stand aan van 0-1, de werkelijkheid was anders. Die ruststand was alsnog tot 3-1 omgebogen, nadat HHC Hardenberg na zeven minuten in de tweede helft met tien man verder moest, omdat Kevin Görtz na vasthouden net buiten het strafschopgebied van de doorgebroken Gianni dos Santos met rood was heen gestuurd.

Dat Jong Sparta uiteindelijk met 3-1 zou zegevieren over HHC Hardenberg; daar zag het in de eerste helft zeker niet naar uit. ''Onwennigheid,'' oordeelde de nieuwe trainer Jeroen Rijsdijk, die dit seizoen te maken heeft met de nieuwe regel, dat uitsluitend spelers onder de 24 jaar mogen worden opgesteld, als belangrijkste oorzaak van
het falen van zijn elftal in die periode. ''In deze formatie hadden we nog niet eerder gespeeld.''

En dat was goed te zien. Vele verkeerde passes, slordigheden, niet begrijpende medespelers en het ontbreken van Ayoub Boukhari, die tijdens de warming-up moest afhaken. De technisch begaafde middenvelder met enig vernuft werd op het laatste moment vervangen door Levi Bouwense, een goedwillende middenvelder, maar met minder technische bagage dan de jongste broer van assistent-trainer Nourdin.

Maar Jong Sparta kwam al snel met 0-1 achter, omdat Rick Temmink met een zuivere schuiver na 19 minuten de 0-1 had gevonden. Na rust maakte Jong Sparta dankbaar gebruik van de numerieke meerderheid. Eerst was het in de 61ste minuut Kevin Ringeling, die een hoekschop van Ilias Alhaft naar 1-1 kopte en reageerde Youssef El Kachati in de 79ste alert nadat de HHC-doelman een bal slechts half had gekeerd: 2-1. Zes minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Gianni dos Santos scoorde op aangeven van de sterk ingevallen Youri de Winter de 3-1.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie, Sanches, Fonseca (46. El Kachati), Alberto, Ringeling; Brute, Spierings, Bouwense; Alhaft, Santos (85. Bouras), Abduliahi (67. De Winter).