Jong Sparta verplettert Rijnsburgse Boys

31 March 2018, 19:05 uur

Jong Sparta Rotterdam behaalde op Rijnsburgse Boys de grootste overwinning van het seizoen: 6-0. Met vooral na rust effectief aanvallen en counteren scoorden Ilias Alhaft (2x), Abdou Harroui (2x) en Ayoub Boukari er lustig op los, nadat Ragnar Ache na een kwartier in de eerste helft al voor de 1-0 had gezorgd.

Met de ietwat tegenvallende, maar soms ook sublieme Halil Dervisoglu als wisselend rechter- en linkerspits, afwisselend met Ilias Alhaft, bleek Rijnsburgse Boys tegen zoveel vernuft niet opgewassen. Weliswaar kreeg Giovialli Serbony al binnen een minuut de kans de score te openen en stuitte Joël Tillema nog op doelman Michael Fabrie, in die fase bleek de tegenstander nog de evenknie van de Spartanen, daarna gaf Jong Sparta de toon aan.  Een voorzet van Bradley Martis werd hard ingeschoten door Ragnar Ache (1-0), waarna Ilias Alhaft alleen voor doelman Richard van Nieuwkoop naast schoot. Even na rust draaide Alhaft fraai de 2-0 in, raakte Ache nog de paal, voordat Alhaft na een snelle uitval de handige Ayoub Boukhari in staat stelde voor 3-0.

Na een fraaie individuele actie van Dervisoglu gaf hij Abdou Harroui de kans voor de 4-0 en mikte Alhaft met een schuiver in de verre hoek naar 5-0. Nadat Alhaft nog de paal had geraakt, knalde Harroui via Ache de 6-0 in.