Luister met een drankje in de hand naar het geschreven, gezongen en gesproken woord. De talige ontdekkingstocht gaat langs Theater en Kantine Walhalla, Kopi Soesoe en dit jaar voor het eerst ook langs zaak.acht en vindt zaterdag plaats.

Rotterdam is niet alleen de thuishaven van het festival, maar speelt ook een belangrijke rol in de programmering. Zo praten de Rotterdamse presentatoren Milou Adjanga (SKVR, Moois), Marco Martens (De Correspondent, Hiphop In Je Smoel) en Malique Mohamud (De Correspondent) het programma aan elkaar en staan onder andere M. & Winterdagen, Joost Wander en Marjolijn van Heemstra op het podium. Ook wordt bij de afterparty het Rotterdamse ginmerk Loopuyt geschonken.

Literatuur
Op verschillende locaties luisteren bezoekers naar voordrachten van onder andere Simone Atangana Bekono en Nina Polak. De schrijvers worden daarnaast ook in duo’s geïnterviewd. Bezoekers die de literaire diepte in willen duiken, zijn bij leesclub deluxe Club Debuut aan het goede adres. Marjolijn van Heemstra bespreekt samen met het publiek de debuutroman Het is maandag vandaag van Sytske van Koeveringe. Later op de avond dragen zij beiden ook zelf voor.

Muziek
Singer-songwriter Joost Wander combineert Nederlandstalige pop met reggae-invloeden en doet zowel het podium van Kopi Soesoe als van zaak.acht aan. De Vlaming Brihang brengt gevoelige rap naar de havenstad en zoekt in zijn teksten de grens op tussen hiphop en poëzie. Vic Willems, die in 2016 als singer-songwriter de Grote Prijs van Nederland binnensleepte, bracht van de zomer zijn tweede EP uit. Verwacht van dit talent slaapkamerfolk in een intieme setting. Clean Pete voorziet het publiek als afsluiter van een gezonde dosis bijdehante doch melancholische teksten op een sixties-garagebeat.

Spoken word
De woordkunst van spoken word-artiest M. speelt deze avond een dubbelrol: hij beklimt zowel solo als samen met pianist Mink Stekelenburg van muziekcollectief Winterdagen de bühne. Ook Chanty Louis, die al eerder op de podia stond van Woorden Worden Zinnen en 010 SAYS IT ALL, vertegenwoordigt dit genre.

Om het festival op gepaste wijze af te sluiten, start de afterparty met een welkomstdrankje van Rotterdams ginmerk Loopuyt en gaan de voeten van de vloer met dj-duo K O S M O S.

Tickets kosten twaalf euro. Kijk voor meer informatie op de website van GDMW

Print Friendly, PDF & Email