De jonge generatie politici komt breed gedragen op voor de horecabedrijven die tijdelijk dicht moeten na een geweldsincident. Behalve dat belangenbehartiger Koninklijke Horeca Nederland al heeft gepleit voor een noodfonds voor horecabedrijven, hebben nu ook D66, PvdA, VVD en GroenLinks aan hun stadsbestuur bereid gevraagd voor een betere bescherming van de horecaondernemers, die in negen van de tien gevallen buiten hun schuld in sltuingsnarigheid terecht komen.

De vier partijen willen weten of ook de gemeente voor een financiële compensatie kan zorgdragen als na het voorgevallen incident blijkt dat de ondernemers niets te verwijten valt. En verder vragen ze zich of de burgemeester als hoofd van de veiligheid in de stad hun mening deelt dat het huidige beleid ‘’criminelen juist een incentive biedt om er misbruik van te maken.’’

‘’De dag na de oproep van Koninklijke Horeca Nederland werd er voor de deur bij Villa Thalia Rotterdam een handgranaat aangetroffen. De KHN merkt op dat het aantal ‘geweldsincidenten’ exponentieel is gestegen. Men is bang dat criminelen “nu inspelen op en misbruik maken van” het beleid van de burgemeester. Geen enkele horecaondernemer overleeft een sluiting voor langere tijd en zo worden criminelen alleen maar in de kaart gespeeld”, aldus de jonge raadsleden Elene Walgenbach (D66), Dennis Tak (PvdA), Vincent Karreman (VVD) en Stephan Leewis (GL), die de Rotterdamse horeca van binnen en buiten kennen.

Print Friendly, PDF & Email