De commentaren op de naaktfoto van de partijleider van het Forum van Democratie zijn niet van de lucht en Thierry Baudet is in zijn standje-Hema al vele keren gefotoshopt. Die van Jordi van den Bovenkamp is de sjiekste, hij liet Baudet poseren aan de rand van de Hofvijfer in Den Haag.

Zijn kompaan Theo Hiddema reageerde conform zijn gevoel voor humor en liet per twitter weten dat het Forum van Democratie het optreden van Baudet betreurt. ”Hij had moeten tonen wat hij in huis heeft.”

Politiek-commentator Joost Vullings noemde bij het middagprogramma van Margriet van der Linden drie eerdere blotige illustraties binnen het politieke spectrum. De eerste was een naakte vrouw op de poster van de PSP in de zeventiger jaren. Vervolgens ging Winnie de Jong (LPF) half naakt in Panorama en tenslotte zat Vincent Karremans, de Rotterdamse lijsttrekker, in de afgelopen wintermaandenkou met ontbloot bovenlijf te paard op het Stadhuisplein als verkiezingsstunt.
”Het leverde allemaal geen extra stemmen op”, generaliseerde Vullings, duidelijk niet op de hoogte van juist de reuzensprong die de VVD in Rotterdam op 21 maart jl. maakte: van 3 naar 5.

Print Friendly, PDF & Email