Jos B., die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, beroept zich vooralsnog op zijn zwijgrecht. ”Op dit moment is er geen inhoudelijke verklaring afgelegd. Die gaat er komen, op het moment dat hij daar klaar voor is”, zei zijn advocaat Gerald Roethof vrijdagavond in Nieuwsuur. Later op de avond herhaalde hij dat in het programma Pauw.

”De belangrijkste reden is dat als er een verklaring komt, ik niet achteraf van het Openbaar Ministerie (OM) of de rechtbank wil horen dat er iets tegenstrijdig is”, lichtte Roethof toe. Wanneer B. met zijn verklaring zal komen en hoe die zal luiden, wilde de raadsman nog niet zeggen.

De advocaat herhaalde dat volgens hem ”geen bewezenverklaring kan volgen in deze zaak.”

De vraag van Peter R. de Vries, die ook bij Pauw te gast was, hoe er dna van Jos B. op de onderbroek van Nicky Verstappen is gekomen, werd door Roethof in juridische nevelwoorden beantwoord. ”Maar laat ik dan wel duidelijk zijn”,repliceerde De Vries, ”het kan niet zomaar zijn komen aanwaaien.”

Peter R. de Vries vond dat de advocaat van de verdachte voortdurend om de hete brij heendraaide en de zaak verdraaide. Zeker toen hij zei dat er van veel meer personen dna op de onderbroek van het slachtoffer was aangetroffen. De Vries ontkende dat.

Dat Jos B. langer in hechtenis blijft komt mede omdat er kinderporno bij hem op zijn computer is aangetroffen.

Print Friendly, PDF & Email