Pas na de gemeenteraadsverkiezingen geeft D66-lijsttrekker Saïd Kasmi duidelijkheid over de vraag of hij commissaris van Woonbron blijft. Sinds 12 oktober 2016 is Kasmi lid van de Raad van Commissarissen van deze in Rotterdam gevestigde woningcorporatie. “Of ik stop na 21 maart is van een aantal factoren afhankelijk en dat weet ik dan pas”, aldus de man, die tot 31 januari ook nog lid was van Provinciale Staten in Zuid-Holland. Eerder was hij interim directeur bij D66 en bestuurder in de deelgemeente Rotterdam-Centrum.
Kasmi is bij Woonbron een zogeheten huurderscommissaris. Dat zijn personen, die moeten worden voorgedragen door Woonbrons huurdersorganisatie, de CPRW (Concern Participatie Raad Woonbron). Voor zijn toezichthoudende taak bij Woonbron ontvangt Kasmi een vergoeding van 15.000 euro per jaar.
De kans dat Kasmi zijn commissariaat bij Woonbron zal moeten beëindigen, is groot. De functie van gemeenteraadslid is namelijk moeilijk te verenigen met die van lid van de RvC van een woningcorporatie.

Print Friendly, PDF & Email

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!