Katendrecht, het hippe stadsdeel van Rotterdam wordt door de komst van De Groene Kaap nog een beetje hipper. Dit project omvat 360 woningen voor de verhuur, 90 koopwoningen, 390 parkeerplaatsen en circa 1800 m2 commerciële ruimte. De contacten met afnemers en gemeente zijn al afgesloten dus de bouw van De Groene Kaap kan gaan beginnen. Begin november zullen de voorbereidende werkzaamheden op de bouwplaats aanvangen al snel gevolgd door het heiwerk.

Ontwikkelaar Stebru van Joop Steenbrugge uit Nieuwerkerk aan den IJssel zal in de pols van Katendrecht de woningen tussen 2018 en 2022 realiseren. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Massa Bureau voor architectuur die o.a. ’t Slag in Rotterdam Zuid ontwierpen. 

Het nieuwbouwplan bestaat uit diverse woonblokken met 4 tot 8 lagen parkeren waarop tuinen worden voorgesteld waaraan eengezinswoningen worden gesitueerd. De hoven en daktuinen zullen met elkaar verbonden worden tot een doorgaande route, hierdoor worden de verschillende gebouwen met elkaar verbonden. Op een aantal plekken aan het groene daklandschap wordt commerciële voorzieningen gesitueerd. De locatie van de Groene Kaap is terrein aan de Maashavenstraat tussen de Brede Hilledijk en Maashaven Noordzijde.
(foto Stebru)

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!